21 Ocak 2019 Pazartesi

Bağcılar'da Şehit Polis Memuru Fethi SEKİN Anılacak


Bağcılar Belediyesinin Düzenlemiş Olduğu Anma Programına Şehidimizin Babası M.Zeki Sekin , Önceki Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş konuk olacak.
12 Ocak Cumartesi (bugün) Saat : 20.00
Yer : Bağcılar Halk Sarayı

ÇOCUKLAR TATİLDE TELEFONU BİLGİSAYARI BIRAKIP KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILSIN



Bağcılar Anafartalar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreniyle ilçede eğitim gören öğrenciler yarıyıl tatiline girdi. Çocukları tatilde yüzme havuzları ve spor salonlarına davet eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, velilere “Telefon ve bilgisayar çocuklarımızın meşguliyetleri ama onları tatilde sosyal ve kültürel çalışmalarımıza yönlendirelim” dedi.
17 Eylül günü çalan zille başlayan 2018- 2019 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi bugün sona erdi. Bu sebeple yurt genelinde olduğu gibi Bağcılar’da da özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Anafartalar İlkokulu’nda düzenlenen “Yarıyıl karne dağıtım” töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Milletimize, ecdadımıza ve geleceğimize karşı sorumluluğumuz gereği çok güzel bir nesil yetiştirmemiz lazım. Bu açıdan velilerimize bir şeyin altını çizmek istiyorum. Çocuklarımızın tatili çok iyi değerlendirmesini sağlayın. Hem yüzme havuzlarına gitsinler hem de İstanbul’da turistik ve tarihi mekanları gezip görsünler. Tarihimizi öğrensinler” dedi.
“Kapalı spor salonlarından yüzme havuzlarına kadar bütün imkanlar çocuklar için”
Velilere seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Kazasız belasız bir dönemi daha tamamladık. Çocuklarımız tatil heyecanı yaşıyorlar. Amacımız çocukların çok iyi yetiştirmek. Halı sahalardan kapalı spor salonlarına ve yüzme havuzlarına kadar bütün imkanlarımız onlar için. Telefon ve bilgisayar çocuklarımızın meşguliyetleri ama onları tatilde sosyal ve kültürel çalışmalarımıza yönlendirelim. Bunun yanında kurslarımız ve etkinliklerimiz var. Buralara katılsınlar yararlı zaman geçirsinler. Bunları ders olarak değil tatil olarak değerlendirsinler” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şunları söyledi: “Çocuklarımız için mutlu bir gün. Çocuklarımız tatil boyunca bol bol dinlensinler ve eğlensinler. Yine belediyemizin yüzme havuzlarında ücretsiz olarak bol bol yüzsünler. Kültür Müdürlüğü’nün etkinliklerine katılsınlar. Hem dinlensinler hem eğlensinler”
Konuşmaların ardından Mert Vatansever isimli öğrenci “Okul” adlı şiiri okurken Anafartalar İlkokulu öğrencileri, farklı yörelere ait halk oyunları ve melodika gösterisi yaptı. Program sonunda öğrencilere karneleri ilçe yöneticileri tarafından verildi.

ENGELLİLER KENDİLERİNİ ANLATMAK İÇİN DEKLANŞÖRE BASTI



“Gülümse çekiyorum” projesi kapsamında üniversite öğrencileri Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda engellilere fotoğrafçılık kursu veriyor. Pozlamadan portre çalışmasına kadar temel fotoğrafçılık eğitimi alan engelliler, kendilerini fotoğraf çekerek anlatacak. İki aylık kurs süresince çekecekleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açılacak.
Bağcılar Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliğiyle engelliler için fotoğrafçılık kursu açıldı. “Gülümse Çekiyorum” ismiyle başlatılan projesi kapsamında tekerlekli sandalyede hayatlarını sürdüren 7 engelliye Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda fotoğrafçılık kursu veriliyor. Her Cumartesi saat 11.00 ile 14.00 arasında bir araya gelen kursiyerler pozlama, portre çalışması, ürün ve doğa fotoğrafçılığı başta olmak üzere temel fotoğrafçılık eğitimi alıyor. Engelliler fotoğrafçılık sayesinde kendilerini de anlatma imkanı bulacak.
Öğrencilere fotoğrafçılığın teknik konuları ve çekim esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatılıyor. Kursiyerler fotoğraf makinesini inceleyip, birbirlerinin ve öğretmenlerinin fotoğrafını da çekiyor. İlk kez fotoğraf makinesinin deklanşörüne basan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. 8 hafta sürecek eğitim programında stüdyo çekimi ve dış çekim uygulamaları da yapılacak. İki ay devam edecek eğitim sonunda kursiyerler çektikleri fotoğrafları bir sergide buluşturacak.
“Amacımız fotoğrafın birleştirici gücünü göstermek”
Projenin koordinatörlüğünü yapan İbn Haldun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi ve Perspektif Fotoğrafçılık Kulübü üyesi Buse Şengül, “5 gönüllü öğrenci olarak bu projeyi Bağcılar Belediyesi’ne sunduk. Onlar da bizim bu isteğimizi kabul ettiler. Amacımız fotoğrafın birleştirici gücünü ve fotoğraf çekme hobisini herkesin yapabileceğini göstermek. Engellilerin fotoğraf aracılığıyla hayata bağlanmasını amaçlıyoruz. Ayrıca gönüllü arkadaşlarımızın engelli bireylerle vakit geçirerek farklı bir deneyim kazanmalarını istiyoruz. Kursumuza katılan engellilerin çok istekli olmaları bizi de mutlu etti” dedi.

Sezai Karakoç Bağcılar'da Anıldı

Düşünür, yazar ve şair Sezai Karakoç, 86. Yaş günü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafınca düzenlenen programda edebi kişiliği ve şiirleriyle öğrencilere anlatıldı.

İlk sözü alan yazar Temel Hazıroğlu, davetli olarak gelen gençlere Karakoç'un umudundan bahsederek şunları söyledi: "Karakoç'un ümit damarı vardır. Karakoç 'Bu dünyada ne olursa olsun muhakkak en zor şartlarda bir Nuh'un Gemisi vardır' der. O manevi olarak Nuh'un gemisini bugüne taşımıştır. İnsanlara 'Umudunuzu yitirmeyin her koşulda insanları tanrı'a götürecek bir Nuh'un gemisi vardır, onu arayın bulun' der. Bu beni çok etkilemiştir"
"Sezai Karakoç'la aynı çağda yaşamı sürdürmenin bahtiyarlığı bize yeter"
Düşünür, yazar ve şair Sezai Karakoç, 86. Yaş günü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafınca düzenlenen programda yazınsal kişiliği ve şiirleriyle öğrencilere anlatıldı. Sezai Karakoç'u okuyan bir ferdin kimliğinden ödün vermeyeceğini söyleyen yazar Mahmut Bıyıklı, "İngilizler için William Shakespeare demek İngiltere anlamına gelir. Bizim için de Sezai Karakoç demek Türkiye anlamına gelir" dedi.
Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sezai Karakoç'un 86. Yaş günü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından özel bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda yazar Temel Hazıroğlu ve Mahmut Bıyıklı, edebiyatçı kişiliğinden şiirlerindeki anlama ve unutulmaz eserlerine kadar Karakoç'u her yönüyle anlattı.
Karakoç'un eserlerinin önemini özetleyen yazar Mahmut Bıyıklı "Sezai Karakoç'la aynı çağda yaşamanın bahtiyarlığı bizlere yeter. Çünkü Sezai Karakoç bir kahraman. Savaş dönemlerinde kahramanlar cephede olur barış döneminin kahramanları da yazarlar şairler sanatçılardır. Bir yazarı anmanın en güzel yolu onu okumaktan geçer. Sezai Karakoç'u okursanız nerede durmanız gerektiğini nereye bakmanız gerektiğin açıkça gösterir. Batıyahut doğuya da gitseniz hedefinizden şaşmazsınız ve kimliğinizden ödün vermezsiniz" diye konuştu.
Karakoç'un kıymetinin bilinmediğini belirten Mahmut Bıyıklı şunları söylemiş oldu: "İngiltere'nin devlet başkanlarından birisi yanındakilere diyor ki; 'Bizim için Hindistan büyüklüğündeki toprak parçası mı önemli yoksa William Shakespeare mi? Cevabı da kendisi verip 'İngiltere için Hindistan büyüklüğündeki topraktan daha çok Shakespeare önemli. Hindistan'ı kaybedersek bir tek toprak kaybederiz bir şey kaybetmeyiz. Fakat Shakespeare'i kaybedersek İngiltere'yi kaybederiz' diyor. İngilizler için William Shakespeare demek İngiltere anlamına gelir. Bizim için de Sezai Karakoç demek Türkiye demektir. Karakoç'un Türkiye demek olduğunu anlamış olur, okur ve içselleştirmeye başlarsak allah'ın izniyle Türkiye'nin geleceğinden emin olabiliriz. Her çağın bir ufuk açıcısı ardır bu çağın ufuk açıcısı da Sezai Karakoç'tur"
Programda Şiir yorumcusu Nur Haktan, Karakoç'un en çok sevilen şiirlerinden oluşan bir dinleti sundu. - İSTANBUL

Bağcılar'da Şehit Polis Memuru Fethi SEKİN Anılacak

Bağcılar Belediyesinin Düzenlemiş Olduğu Anma Programına Şehidimizin Babası M.Zeki Sekin , Önceki Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili ...